/>

Norlandia Förskolor på plats i Almedalen 2018

Norlandia är på plats i Almedalen och genomför tre högaktuella seminarier tillsammans med våra partners på Hästgatan 13. Under eftermiddagen intar Norlandia Förskolor scenen och presenterar ett seminarium om hälsofrämjande förskolor. Moderator är Therese Albrechtson.

Besök Norlandia på Hästgatan 13 och delta på våra seminarier och prata framtidens välfärdstjänster. Vi är på plats hela dagen från kl. 09:00-18:00 med en stor delegation från samtliga av Norlandias affärsområden. Kl. 13 presenterar Norlandia Förskolor ett seminarium om hälsofrämjande förskolor. Under seminariet lanserar vi dessutom NorlandiaSkuttet – en satsning i samarbete med Generation Pep för barns hälsa.

Kom förbi och ta del av expertpanelens syn och tips på hur hälsa och kost kan utvecklas på Sveriges förskolor. På plats är även Norlandia Förskolors måltidskoncept Mat med Smak som bjuder på smoothies & wraps.

Kl. 13 Hur kan förskolan bidra till en bättre hälsa för våra barn?
Stillasittande, fetma och mycket skärmtid. Forskning visar att många barn rör sig för lite i kombination med sämre kost. Hur kan Sveriges förskolor främja god hälsa, fysisk aktivitet samt positiva matvärderingar för våra barn?  

  • Mai-Lis Helenius, professor/överläkare, Karolinska Institutet
  • Patrik Karlberg, kost & måltidschef, Norlandia Förskolor
  • Lenka Prokopec Karlberg, ansvarig samarbeten, Generation Pep
  • Sara Wikander, hälsocoach, Balanserande Barn & Lära För Livet
  • Therese Albrechtson, moderator

Välkommen!

FÖR MER INFORMATION
Johan Lignell, projektledare 
E-mail: johan.lignell@norlandia.com
Tel: +46 (0)708 26 85 24